Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо двама мъже -

...
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо двама мъже -
Коментари Харесай

Пращат на съд рецидивисти за серия кражби в Пловдив, проигравали парите на хазарт

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо двама мъже - на 23 и на 22 години по две обвинявания. Те са предадени на съд за това, че на 10 септември 2022 година, в гр. Пловдив, 23-годишният, при изискванията на рисков рецидив, е откраднал пари, от владението на компания, без единодушието на управлението на сдружението.

Двамата са предадени на съд и за обир на пари на 17 септемви 2022 година в гр. Пловдив, като използвали за това мощ, като за по-големия действието е било осъществено при изискванията на рисков рецидив. Мъжете са обвиняване и за това, че на 19 септември 2022 година в гр. Пловдив са държали малко количество високорисково наркотично вещество – марихуана.

23-годишният е бил освободен от пандиза през август 2022 година откакто изтърпял присъда за кражба. Няколко дни по-късно си намерил работа в магазин за продажба  на месо. На 10 септември 2022 година той решил да отнеме парите от дневния оборот. Забелязал, че другите две служителки се отдалечили от касовия уред и лишил намиращите се в него 1150 лв.. В идващите дни той изхарчил парите за хазарт

На 16 септември 2022 година в гр. Пловдив той се срещнал с 61-годишен мъж, който си търсел квартира. Обвиняемият обещал да му откри. На 17 септември 2022 година, двамата се срещнали. Тогава крадците се уговорили и нападнали 61-годишния мъж в безлюден двор и му лишили пари в размер на 1900 лв..  Установено е, че на 19 септември 2022 година и двамата обвинени държали и малко количество марихуана в жилището, в което обитавали.

Двамата обвинени са с взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително съвещание по делото.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР